Wachtwoord vergeten

ID-Retail

Foto van een Pieces winkelID Retail is de organisatie achter de succesvolle Pieces-keten voor modeaccessoires. Dankzij de samenwerking met Adminimize heeft ID Retail de processen rond de verwerking van facturen sterk gestroomlijnd. Het resultaat: snellere verwerking, minder fouten en lagere lasten.

Even voorstellen: ID Retail:  ID Retail (175 werknemers) is een van de Nederlandse partners van de internationaal opererende ‘Bestseller’-organisatie, leverancier van onder andere de merken Vero Moda, Jack & Jones, Vila, Mama-Licious, Name It, Only en Pieces.

ID Retail is ontstaan in 2000; het hoofdkantoor is gevestigd op Kasteel Staverden (Ermelo). Sinds 2008 legt de organisatie zich met name toe op het merk ‘Pieces’. Inmiddels zijn er twintig vestigingen van Pieces, onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Zwolle en Eindhoven.

De uitdaging: De hoofdzakelijk handmatige verwerking van de omvangrijke facturenstromen in de boekhoudsoftware van Exact was in het verleden een behoorlijke uitdaging voor ID Retail. Een voorbeeld: de 15.000 facturen van Bestseller werden in het verleden handmatig geboekt. Het inboeken is berekend op gemiddeld 1,5 minuut per factuur. Per jaar is dat circa 375 uur om de facturen in het systeem te boeken.

Resultaat:

  • Het gebruik van Adminimize levert ID Retail een tijdbesparing op van 375 uur per jaar, alleen al voor de Bestseller facturen.
  • Dankzij de geautomatiseerde verwerking van de facturen is er sprake van een stroomlijning en verbetering van het hele administratieve proces.
  • Alle facturen van Bestseller en Vila, bankmutaties en kassa mutaties worden digitaal en geautomatiseerd verwerkt en op kostenplaats en kostensoort geboekt.
  • Een sterke reductie van het aantal fouten.
  • De organisatie kan probleemloos groeien – Nieuwe winkels openen zonder meer administratieve medewerkers.
CMS door Motivo Disclaimer 2019 ©  Alle rechten voorbehouden